persoonlijk

Tag: ik een jaar geleden?

October 13, 2011
rood-haar-kapsel-haarkleur

Zelf vind ik het altijd erg leuk om een beetje stil te staan bij mijn leven: ga ik niet te erg op automatische piloot, wat heb ik om gelukkig mee te zijn, wat wil ik nog bereiken? Graag laat ik jullie zien waar ik een jaar geleden stond, een heel verschil!

 

Uiterlijk 1 jaar geleden


Een jaar geleden zag ik er best wel anders uit: ik droeg nog een bril en ik had lang donkerrood haar! Ik wist zelfs nog niet eens van het bestaan af van de oogoperatie die ik nu ondergaan heb.

rood haar haarkleur donkerrood

 

Uiterlijk nu


Mijn haren zijn heel lang blond geweest (mijn eigen haarkleur): kort en lang. Ik hoorde over de oogoperatie via een collega en vriendin van mij, en ondertussen heb ik die operaties achter de rug en is alles hersteld. Door het werk werd mijn look wel wat zakelijker dan ervoor.

outfit werk

 

Werk een jaar geleden


Een jaar geleden werkte ik nog maar net (écht werk dan, ik had de jaren ervoor ook als jobstudent en werkstudent gewerkt) en ik werkte parttime in een callcenter. Stiekem hoopte ik dat het me zou lukken om mijn droomjob uit te kunnen oefenen: SEO-copywriter. Dat werk had ik al gedaan als student, nu was het voor mij tijd voor the real thing! Maar ik had ook al gemerkt hoe het echte werkleven in elkaar zat: als student werd ik direct ergens voor aangenomen, als ‘gewone werkmens’ lag dat wel anders! Ik hoorde zo vaak niets terug van sollicitaties of er waren doodergerlijke interimbureaus die met jobs afkwamen waar ik totaal niet geschikt voor was. Denk maar aan ‘Oh, jij kent HTML? Ik heb een job als PHP-developer voor je’. Ook het elke dag gaan werken was moeilijk voor mij, door mijn gezondheid was ik het gewend om nogal regelmatig een dagje school te skippen en alles via zelfstudie te doen… dus dat viel erg tegen!

 

Werk: nu


Eigenlijk ben ik heel slim geweest als student: ik heb deze blog opgestart en ik had al ervaring opgedaan met SEO-copywriting. Toen ik vacatures zag voor de job die ik graag wilde, heb ik direct gesolliciteerd en dankzij die ervaring werd ik aangenomen. Nu heb ik een paar werkgevers gehad in deze branche – gaande van extreem amateuristisch tot heel professioneel – en ik ben zeker dat ik dit werk wil blijven doen. Ik heb examens gehaald van Google, heb veel meer ervaring opgedaan en ik weet nu ook exact wat ik niet en wel zoek in een job. Deze week ben ik trouwens op mijn nieuwe werk begonnen, en ik vind het geweldig!

Rijles


Ik begon maar net met rijlessen, een jaar geleden. Eerlijk? Ik vond die eerste lessen doodeng! De hele dag was ik aan het stressen omdat ik wist dat ik na mijn werk weer moest gaan rijden, niet normaal! Nu heb ik een eigen auto’tje en heb ik ondertussen mijn voorlopige rijbewijs gehaald. Na de winter ga ik proberen mijn echte rijbewijs te halen, maar ik heb niet echt veel tijd om te oefenen omdat ik fulltime werk.

 

Gezondheid


Een jaar geleden was mijn gezondheid niet goed. Het was natuurlijk al veel slechter geweest, maar ik heb een jaar geleden wat knopen doorgehakt omdat ik het zat was. Dokters zijn prutsers. Hoewel ik enkele chronische ziektes heb, werd ik door mijn oude dokter niet serieus genomen. Exit dokters, dus! Zeker omdat ik geacht werd te werken moest er iets veranderen… dus ik ging op zoek naar goede dokters. Ik ben zo terechtgekomen bij mijn huidige dokter, een vrouw, waar ik ontzettend blij mee ben! Ze is heel goed op de hoogte van ziektes en begrijpt me heel goed. Daarnaast heb ik ook een vaste endocrinologe die mij ook ontzettend goed geholpen heeft! Ze heeft een eigen echo-apparaat waarmee ze direct kon kijken of er iets met mijn schildklier was: in twee gevallen was het zo (schildklierontsteking) en kon ze direct ingrijpen. Als ik op mijn vorige arts moest wachten, duurde het maanden! En ondertussen werd het maar erger… Alleen mijn spierpijnen en krampen gingen maar niet weg. Toen heeft mijn endocrinoloog me doorgestuurd naar een revalidatie-arts in Duffel die mij aanraadde om te gaan fitnessen. Dankzij mijn twee trainers en die revalidatie-arts, is mijn leven veranderd. Ik had echt iedere dag pijn, zelfs na het dragen van een licht tasje, moest ik een week herstellen. En nu… ik heb nog amper pijn (hooguit als ik te lang wacht met trainen en fitnessen) en hoewel het me veel moeite kost, probeer ik het vele fitnessen toch vol te houden.

Van uitsteller naar planningfreak


Ik was een rasechte uitsteller: het hoogtepunt waren de examens! Sinds ik werk, is dat stilaan veranderd omdat je – als je fulltime werkt  – niet veel uren vrije tijd overhebt. Bij mij kwam er nog 3x sporten per week bij, moeilijk dus! Nu maak ik vaker planningen (waar ik ook echt iets mee doe) en het begint me steeds beter te lukken. Ook qua werk zorg ik altijd voor een planning, dat werkt voor mij veel beter dan wat laissez-faire!

Doelen


Welke doelen had ik een jaar geleden? Ik wilde graag weer gezonder worden en wilde minder pijn hebben, maar eigenlijk wist ik wel dat dat er waarschijnlijk niet in zou zitten. Een rijbewijs stond op mijn verlanglijstje, een basisgarderobe om te gaan werken, leuk werk vinden en op den duur ook de oogoperatie. Dat is me allemaal gelukt (behalve het rijbewijs, dat is nog maar voorlopig).

Nieuwe doelen: over een jaar zou ik graag op mezelf willen wonen, hetzelfde werk nog doen en een beter evenwicht vinden tussen privéleven, werkleven en sport 😀 Ook wil ik veel meer werk in Glamourista steken want dat is me nogal tegengevallen sinds ik werk!

In mijn leven is er echt veel veranderd in een jaar tijd: ik ben echt plotsklaps van student naar volwassene ‘moeten’ gaan en dat was voor mij een hele aanpassing. Ik moest ook weer aan mijn eigen lichaam wennen: geen bril meer en geen pijnen meer… bizar!

Als je zin hebt om deze tag over te nemen, doen! Ik heb heel benieuwd :)

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Asmae October 13, 2011 at 20:02

  Leuke tag zeg! Heel leuk om te lezen en ik heb het nog niet gezegd maar je blog is zo mooi geworden! Veel moderner! <3

 • Reply Nathalie October 13, 2011 at 20:22

  Amai, chique om te lezen :) Echt goed dat je nu toch wat gelukkiger bent dan een jaar geleden (als ik dat er zo ook mag uit afleren). Je hebt een heleboel geleerd en bent daar enorm door gegroeid. Proficiat 😉

  Ik vond dat donkere haar je trouwens echt goed staan!

  • Reply Glamourista October 17, 2011 at 12:40

   Bedankt, wat lief! :)

 • Reply Coconuttie October 13, 2011 at 21:13

  Fijn te lezen dat het je zo voor de wind is gegaan dit jaar. Vreselijk als je dokter je niet au sérieux neemt! Heb er zelf ook zo een gehad, heb nu een (vrouwelijke) dokter gevonden in de buurt van mijn vriend en die is wél heel goed. Ik hoop dat al je doelen voor dit jaar uitkomen! Ik duim alvast 😉

  • Reply Glamourista October 17, 2011 at 12:39

   Dank je! En wat goed dat je een nieuwe en goede dokter hebt gevonden, die zijn goud waard hoor :)

 • Reply Sandra October 13, 2011 at 22:09

  Veel veranderingen op 1 jaartje :), en dan vaak ook dingen die je vooraf niet gepland had. Ik sta er steeds van versteld hoeveel er verandert in een jaartje tijd terwijl je dat vooraf nooit had kunnen hopen/voorspellen :) maar dat maakt het leven zo leuk natuurlijk!

  • Reply Glamourista October 17, 2011 at 12:39

   Ja he? Ik was er ook over aan het nadenken en ik verschoot toch wel eigenlijk 😮 Ben benieuwd wat het over een jaartje zal zijn!

  Leave a Reply

  Loading Facebook Comments ...
  Close
  Read previous post:
  benefit-the-garden-of-good-and-eva-parfum
  Benefit Garden of good and eva parfum review

  Laat ik dit heel kort zeggen: ik HOU van dit parfum! Het is fruitig, zoet en oh-so me! The Garden...

  Close