Goed voornemen: investeren in een goede winterjas!

Goed voornemen: investeren in een goede winterjas!

Elke herfst en winter is het hetzelfde liedje: ik zie een paar hele leuke jassen bij Esprit, Zara of een andere winkel… maar stiekem vind ik ze wat te duur. Ach, no biggie! Dan haal ik toch gewoon een leuke jas bij Vero Moda, H&M of Only? Maar wat mijn probleem is: die jassen komen nooit in de buurt van de ‘oorspronkelijke’ jassen die ik graag wilde. Uiteindelijk is het vaak zelfs zo dat ik dan meer uitgeef (20 euro voor die jas in de sale, eigenlijk vond ik hem niet zo heel leuk… maar hΓ©, het is iets. Vervolgens nog een keer 50 euro voor een leuke jas bij H&M die dan na de winter half uit elkaar valt…) dan wanneer ik gewoon die jassen die ik eerst leuk vond, zou kopen. Maar deze winter zal het niet waar zijn! Vorige winter was ik het ZO zat… ik heb toen geloof ik 1 jas in de sale gehaald bij Zara (eigenlijk was ie te klein bij de armen), een jas bij Vero Moda (die was weer te koud) en heb ik op den duur mijn ondertussen vijf jaar oude jasje uit de Zara maar weer aangetrokken omdat ik het vertikte om wéér een jas te moeten gaan halen. Ik een moeilijk mens? πŸ˜‰ Zo wil ik eigenlijk al jaren een leuke rode wollen mantel. Hangt er nu na al die jaren al een in mijn kast? Nope! Of die leuke antracietgrijze mantel, voor als ik met niet zo kleurrijk voel. Ook niet in mijn kast te bespeuren. Een hoop sjaals, mutsen en handschoenen… die heb ik wel! Vooral om de jassen waar ik niet zo blij mee ben, op te fleuren πŸ˜‰ Stiekem hoop ik dat jullie dit een beetje herkennen πŸ˜‰ Ik heb mezelf nu voorgenomen dat – als ik daartegen mijn operaties betaald heb en ik nog altijd werk – ik de jassen die ik graag wil, gewoon ga halen. Punt uit. Deze zomer heb ik hetzelfde gedaan met een paar laarsjes die ik al jaren wilde (eigenlijk doodgewone platte, cognackleurige laarsjes) en ik draag ze iedere week zeker een paar keer. Basics zijn gewoon heel belangrijk in je garderobe, toch? En zeker aangezien een winterjas ongeveer je hΓ©le look bepaalt in de winter (zie je mij al gruwelen bij het idee? πŸ˜€ ), is het eigenlijk heel belangrijk dat je er eentje kiest waarin je je goed voelt. En geen vierkant blokje. Of dat mensen denken: “Waar gaat die winterjas met dat kleine blonde meisje heen?”. Want dat heb ik nogal vaak met winterjassen. Niet de beste vriendjes, winterjassen en ik πŸ˜‰

Winterjassen zijn trutten!

Ja, echt. Ik moet ze niet, die winterjassen. De snits van tegenwoordig zorgen voor de volgende situaties: a) “Oh, wat leuk! Voor wanneer is het?” => gevolgd door een bliksemkop mijnerzijds en het idee dat zo’n opwippend buikgedeelte echt geen goed idee was b) Ik hou nog maar 20 centimeter been over. Oei. Kleintje aan de jassenmakers: “Kleine mensen hebben ook gevoelens hoor… je hoeft me er niet iedere keer aan te herinneren dat ik klein ben, tsss!” c) Ik had misschien toch beter voor double-breasted gekozen in plaats van een rits? Of een rij knopen? Of misschien was het warmer geweest als de knopen helemaal tot onder doorliepen.. brrrr! d) Ik ben een met de jas, en de jas met mij. Stiekem loop ik een beetje verloren in mijn winterjas. Uh-oh! e) Snit? Welke snit? Ach welnee, we gaan wel weer een wintertje voor de oh-zo-modieuze ‘patattenzak-look’. * insert Γ©norme en gefrustreerde zucht *

Glamourista

Cat mom – gek op Jeroen – reizen, make-up en fashion!

Find me on: Web

8 Comments

 1. Elien
  September 6, 2011 / 3:48 pm

  Ik deel je mening, ben dit ook van plan deze winter πŸ™‚ Ik denk dat dat ook beter is, want een aantal jaren geleden heb ik een duurdere jas gekocht, en die is 2 jaar elke dag aangeweest en hij hangt nog steeds fatsoenlijk in de kast πŸ™‚ ben hem wel al beu :p maar het is een goed idee!

  • Glamourista
   September 7, 2011 / 2:20 pm

   Ik ben het helemaal met je eens! Liever een goed en wat duurder basisstuk dan zo’n jas die na een week al geen vorm meer heeft :s

 2. Elien
  September 6, 2011 / 3:48 pm

  Ik deel je mening, ben dit ook van plan deze winter πŸ™‚ Ik denk dat dat ook beter is, want een aantal jaren geleden heb ik een duurdere jas gekocht, en die is 2 jaar elke dag aangeweest en hij hangt nog steeds fatsoenlijk in de kast πŸ™‚ ben hem wel al beu :p maar het is een goed idee!

  • Glamourista
   September 7, 2011 / 2:20 pm

   Ik ben het helemaal met je eens! Liever een goed en wat duurder basisstuk dan zo’n jas die na een week al geen vorm meer heeft :s

 3. September 6, 2011 / 7:06 pm

  Herkenbaar…
  Ik heb het ook erg snel warm, dus als ik een wollen vest aan heb en daarover een winterjas zweet ik me kapot en ga ik van mn stokkie…. een topje zonder mouwen eronder is de enige optie. Nu heb ik een jas die best duur was, kom even niet op het merk, waaron je de binnenkant, het warme eruit kan halen. Met, is hij te strak en kruipen m’n mouwen omhoog en krijg ik doordat hij zo strak zit het nog warmer, zonder, is het een lentejas. Daarbij wil ik ook zakken, grote zakken. Ik wil in de winter mijn handschoenen, sleutels en telefoon (eventueel een mueslireep ofzo, in mijn zakken kunnen doen, want anders krijg ik te koude handen als ik heel mijn tas nog door moet graven op zo’n moment.
  Ik ben nooit tevreden, dit weer is voor mij het best (zonder reden) dan kan ik een blazertje aan met een sjaal en dat is dan precies goed. Kan het altijd niet van dat tussenweer blijven?

  • Glamourista
   September 7, 2011 / 2:19 pm

   Ja, tussenweer is veel fijner! Ik loop nu ook rond met een blazer en sjaal, maar als het dan weer plots zo afkoelt, is het weer veel te koud!

 4. September 6, 2011 / 7:06 pm

  Herkenbaar…
  Ik heb het ook erg snel warm, dus als ik een wollen vest aan heb en daarover een winterjas zweet ik me kapot en ga ik van mn stokkie…. een topje zonder mouwen eronder is de enige optie. Nu heb ik een jas die best duur was, kom even niet op het merk, waaron je de binnenkant, het warme eruit kan halen. Met, is hij te strak en kruipen m’n mouwen omhoog en krijg ik doordat hij zo strak zit het nog warmer, zonder, is het een lentejas. Daarbij wil ik ook zakken, grote zakken. Ik wil in de winter mijn handschoenen, sleutels en telefoon (eventueel een mueslireep ofzo, in mijn zakken kunnen doen, want anders krijg ik te koude handen als ik heel mijn tas nog door moet graven op zo’n moment.
  Ik ben nooit tevreden, dit weer is voor mij het best (zonder reden) dan kan ik een blazertje aan met een sjaal en dat is dan precies goed. Kan het altijd niet van dat tussenweer blijven?

  • Glamourista
   September 7, 2011 / 2:19 pm

   Ja, tussenweer is veel fijner! Ik loop nu ook rond met een blazer en sjaal, maar als het dan weer plots zo afkoelt, is het weer veel te koud!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.