Madame Ongeduld

Madame Ongeduld

Als er iets is waar ik absoluut slecht in ben, is het geduld hebben. Dat is echt een slechte combinatie! Zorg ervoor dat ik dingen niet mag doen, en ik wil (nee, moet!) ze absoluut doen. Zo ook nu, na de lensimplanten.

On hold tot 9 september

Natuurlijk weet ik wel dat het allemaal het beste is voor mijn ogen… maar ik heb pas op 9 september een evaluatie om te kijken of de snedes al dichtgegroeid zijn (ik heb namelijk lensimplantaten gekozen die ze zonder hechtingen in je ogen konden doen) en tot dan staat mijn leven een beetje stil…

Dingen die ik nu niet mag doen na de oogoperatie

 • niezen (de lens kan daardoor verschuiven)
 • bukken
 • in ogen wrijven
 • oogmake-up gebruiken
 • hoesten
 • er mogen absoluut geen stofjes of pluisjes in mijn ogen komen
 • niet in sigarettenrook staan
 • niet in airco/ tocht (basically the same shit) staan
 • er mag geen water in mijn ogen komen
 • en er mag ook geen haar in mijn ogen komen

Waar komt dat op neer?

Ik ben echt bang dat ik zelf het genezingsproces zou verstoren, dus ik blijf redelijk veel binnen. Ik durf absoluut niets op mijn gezicht te smeren want het zou maar per ongeluk in mijn ogen terecht komen (dus even geen huidverzorging) en in bad gaan is een heel stuk minder leuk als je oogkapjes op moet houden :p Stiekem hoop ik รฉnorm dat ik deze weken niet ziek zal worden (en dan zeker geen verkoudheid met veel hoesten en niezen ofzo… dan kunnen ze die lensjes terug steken ๐Ÿ˜ฎ )! Daarnaast is het ook moeilijk aan het worden om geen oogmake-up te dragen… ik ben echt zo ontzettend blij met de operatie en dat het allemaal zo goed gelukt is, maar nu wil ik er verdorie mee pronken ook ๐Ÿ˜‰ En dat kan nog niet… tel daarbij op dat ik mijn haar uit mijn gezicht moet houden (niet mijn beste kapsel, ahum), ik een rare huidreactie krijg op de cortisonedruppels en je overdag nog de indrukken van de oogkapjes die ik ‘s nachts moet dragen, ziet… jullie snappen dat ik deze periode liever oversla ๐Ÿ˜‰ Dus ik loop nogal vaak met een big-ass zonnebril over straat, ook als het eigenlijk helemaal niet nodig is voor mijn ogen ๐Ÿ˜‰ Nu draag ik al 2 weken geen make-up meer en ik heb al een week niet meer gesport. En ook dat sporten mis ik echt ontzettend… ik merk echt dat ik veel meer gespannen ben en terug een korter lontje heb sinds ik niet meer sport. Heel vervelend, ook voor de mensen in mijn omgeving. Waar ik verder op zit te wachten? Dat ik eindelijk de rekeningen betaald heb van het ziekenhuis… normaal krijg ik ze over een maandje aan en ik ben van plan om mijn loon van augustus en september er nog volledig in te steken (er waren nog extra kosten die niet voorzien waren in de 4500 euro en ik heb ondertussen nog andere ziekenhuisrekeningen aangekregen)… dus jullie begrijpen dat ik nu ook op een heel strak budget zit en ik eigenlijk niet kan wachten tot het begin oktober is: dan zijn die enorme rekeningen betaald, kan ik financieel weer wat meer ademen รฉn daartegen zijn normaal de sneetjes dicht en kan ik weer doen wat ik wil ๐Ÿ˜€ Maar het al al wel beter dan een dikke week geleden: ik mag nu weer nagellak dragen ๐Ÿ˜€

Glamourista

Cat mom – gek op Jeroen – reizen, make-up en fashion!

Find me on: Web

12 Comments

 1. Liesbeth
  August 20, 2011 / 8:58 pm

  Amai, ik zou dat echt niet kunnen denk ik, die grote aanpassing, niet niezen, hoesten en al die dingen waar je niet bij stilstaat :/
  Maar goed, nog heel efkes en je bent er vanaf, goed volhouden zo en kijk maar uit naar de periode waar je terug make-up op kan doen en sporten e.d. ^^

 2. Liesbeth
  August 20, 2011 / 8:58 pm

  Amai, ik zou dat echt niet kunnen denk ik, die grote aanpassing, niet niezen, hoesten en al die dingen waar je niet bij stilstaat :/
  Maar goed, nog heel efkes en je bent er vanaf, goed volhouden zo en kijk maar uit naar de periode waar je terug make-up op kan doen en sporten e.d. ^^

 3. August 20, 2011 / 8:58 pm

  Het is wat, maar dan heb je ook wat! Ik hoop zo voor je dat je niet moet niezen/hoesten! Daar heb je helaas niet altijd wat over te zeggen. :S

 4. August 20, 2011 / 8:58 pm

  Het is wat, maar dan heb je ook wat! Ik hoop zo voor je dat je niet moet niezen/hoesten! Daar heb je helaas niet altijd wat over te zeggen. :S

 5. Nathalie
  August 21, 2011 / 12:22 am

  Hmm, dat het dan maar snel september wordt he! Normaal gaat dat dichtgroeien vrij snel… Bij mij hadden ze het hoornvlies volledig weggeschraapt uit het middelste deel om te laseren (de meer invasieve lasec ingreep waar dus geen flapje gemaakt wordt maar alles weggehaald wordt) en dat was na een week volledig terug dichtgegroeid. (Wel na heel goed met de ogen dicht in bed gelegen te hebben dan ) ๐Ÿ™‚ Hopelijk is bij de check up alles 100% goed zodat je er dan tegenaan kan he!

 6. Nathalie
  August 21, 2011 / 12:22 am

  Hmm, dat het dan maar snel september wordt he! Normaal gaat dat dichtgroeien vrij snel… Bij mij hadden ze het hoornvlies volledig weggeschraapt uit het middelste deel om te laseren (de meer invasieve lasec ingreep waar dus geen flapje gemaakt wordt maar alles weggehaald wordt) en dat was na een week volledig terug dichtgegroeid. (Wel na heel goed met de ogen dicht in bed gelegen te hebben dan ) ๐Ÿ™‚ Hopelijk is bij de check up alles 100% goed zodat je er dan tegenaan kan he!

 7. michelle
  August 21, 2011 / 10:41 am

  niet niezen? ik kan wel begrijpen dat het beter is om niet te doen maarr dat kan je toch nooit tegen houden?

 8. michelle
  August 21, 2011 / 10:41 am

  niet niezen? ik kan wel begrijpen dat het beter is om niet te doen maarr dat kan je toch nooit tegen houden?

 9. August 21, 2011 / 2:49 pm

  Dat niezen kan je toch niet tegenhouden? Enfin, veel succes en beterschap! ๐Ÿ™‚

 10. August 21, 2011 / 2:49 pm

  Dat niezen kan je toch niet tegenhouden? Enfin, veel succes en beterschap! ๐Ÿ™‚

 11. August 22, 2011 / 3:10 pm

  Wow! Het lijkt me niet eenvoudig om je aan al die regeltjes te moeten houden seg :s maar het is natuurlijk wel voor de goede zaak :D! Veel succes!

 12. August 22, 2011 / 3:10 pm

  Wow! Het lijkt me niet eenvoudig om je aan al die regeltjes te moeten houden seg :s maar het is natuurlijk wel voor de goede zaak :D! Veel succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.